Uitgangspunten

 

 

Op de eerste plaats vind ik het belangrijk om met nabestaande op gelijkwaardige wijze een uitvaart te bespreken. Hier moet naar mijn idee ruimschoots de tijd voor genomen worden.

Afscheid nemen van een dierbare is maar eenmaal mogelijk, dit dient dan ook zeer zorgvuldig besproken te worden. Niet alles even binnen een uur regelen, maar u de tijd geven om na te denken over de diverse onderwerpen die aan bod komen tijdens het regelen van een uitvaart.

 

Uiteraard zijn er een aantal zaken die in een korte tijd geregeld moeten worden maar dat hoeft niet direct al de eerste uren na het verlies van een dierbare. Tijdens ons eerste contact wil ik vooral voor u een luisterend oor zijn, wat zijn uw wensen, wat wilde de overledene graag.

 

Feitelijk is alles binnen het kader van de wet mogelijk. Heel veel zaken die geregeld moeten worden kunnen ook later, zoals bijvoorbeeld de inhoud van de afscheidsplechtigheid.  Dit is toch het laatste moment, voor mij is het dan van groot belang dat u zich dit moment kan blijven herinneren zoals u of uw dierbare graag zou willen.

 

Wij kunnen veel voor u organiseren, feitelijk alles wat er bij een uitvaart komt kijken. Maar zijn er zaken die u zelf als nabestaande ter hand wil nemen, prima. U maakt de dienst uit en niet de uitvaartverzorger.

Mijn uitgangspunt is dat ik u alleen informeer en adviseer over de diverse mogelijkheden en daarbij aangeef wat de mogelijke consequenties zijn van uw keuzen.

 

NIETS MOET OMDAT HET ALTIJD ZO HOORT!!!!

 

De uitvaartwereld is weliswaar in beweging maar toch soms ook nog wel heel erg conservatief ingesteld. Naar mijn idee is dit niet nodig, het motto moet niet zijn zo hoort het nu eenmaal, dus blijven we het altijd zo doen! Prima, als dit echt uw keuze is. Daarin kan ik u ook prima adviseren en begeleiden. Echter als u denkt ik zou het nu weleens anders willen, dan vindt u ook bij mij een luisterend oor.

Het hoeft niet maar het mag wel…….

Henk van der Gaarden  De Eik 183  3224 TB Hellevoetsluis  Tel: 06- 5395 4008  

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now